Zelfportret 2013Zelfportret

De foto op deze pagina is van een zelfportret uit 2003.

Biografie

Portretschilder Bo Bakker (Amsterdam, 1953), studeerde in 1978 af aan de Rietveld academie te Amsterdam in grafiek, schilderen en monumentaal. Vervolgens heeft hij voor o.a. Phonogram platenhoezen vormgegeven, voor tijdschriften als Kijk, Libelle en VT-Wonen geillustreerd, en muurschilderingen gemaakt. Daarnaast is hij vrij werk blijven maken, in uiteenlopende stijlen, een zoektocht naar de vorm die bij hem paste.

Straatfotografie

In 1993 begon Bo Bakker met het fotograferen van mensen op straat. Vooral het spontane, ongestileerde karakter van deze foto's fascineerde hem, maar de magie van een schildering miste hij hierin toch zodanig dat hij in 1997 besloot fotografie en schilderen te combineren.

Rob de Nijs

Geschilderd portret

Dit resulteerde in een serie levensgroot en ten voeten uit geschilderde vrouwenportretten, die de opmaat vormden voor de portretten in opdracht, voornamelijk kinderportretten, die mede via bemiddeling van voorheen Galerie de Portretwinkel in Haarlem, tegenwoordig Galerie Morren/ de Portretwinkel in Utrecht, sinds 2000 zijn ontstaan. Sinds 2004 wordt Bo Bakker als portretschilder ook vertegenwoordigd door Galerie Fine Art Commissions Ltd. in Londen.

Sterren op het Doek

Voor de aflevering van Sterren op het doek met Rob de Nijs van 16 november 2013 van omroep Max heeft Bo Bakker een portret geschilderd, dat door de Nijs is uitgekozen als favoriete portret. Deze aflevering kunt u hier bekijken. Het portret van Rob de Nijs zelf kunt u hier vinden.